Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Startup Plus
Startup Plus
Startup Plus

Povestea 1

Adeona Wanderlust

Sunt Andreea si anul acesta se implinesc 10 ani de cand imi place sa cred ca am inceput sa sustin performanta geografica si sa pun umarul la promovarea a tot ceea ce inseamna dragostea pentru ceea ce ne inconjoara: natura, orase, diversitate culturala si etnica. Am descoperit ca, prin calatorii, e cel mai usor sa atrag oamenii mai aproape de pasiunea mea.

Imi place sa urc muntii, indiferent daca sunt catedrale de stanca sau simple obstacole din viata de zi cu zi. Cartograf de profesie, din 2010, pe cand majoratul batea la usa, am inceput sa am tangente cu industria turismului, iar din 2015 am transpus dorinta de a merge la munte in proiectul antreprenorial denumit Adeona Wanderlust.

Acum 10 ani am facut un pariu cu mine: sa fac in viata ceea ce imi place, cu pasiune. Oare l-am castigat?

Andreea Cira

Info despre afacere. Evolutia din 2015

Adeona Wanderlust este o agentie de turism dezvoltata in scopul de a organiza programe turistice in zone montane si arii naturale in afara granitelor tarii.

Programele turistice se adreseaza atat grupurilor de elevi, cat si grupurilor de adulti si abordeaza urmatoarele concepte: Vacanta voastra impreuna – un concept de vacanta prin intermediul caruia parintii vor putea participa, alaturi de copii, la programul de tabara organizat pentru acestia in strainatate.

Lucrand foarte mult cu grupuri de elevi, de-a lungul timpului am dedus faptul ca acestia isi doresc sa-i aiba aproape mai mult pe parinti, motiv pentru care, prin intermediul programului care abordeaza conceptul ”vacanta voastra impreuna” oferim parintilor posibilitatea de a participa alaturi de copii in vacantele din Alpi, Tatra si alte destinatii aproape de natura. Vrem sa-i vedem distrandu-se impreuna, relaxati, traind experienta calatoriei prin prisma bucuriei comune, parinte – copil.

Un alt concept promovat prin intermediul Adeona Wanderlust este ”Concediul activ” - vacanta destinata grupurilor de adulti in care imbinam relaxarea cu miscarea si timpul petrecut in natura. Vor fi plimbari in aer liber pe potecile de munte, vom ajunge sa admiram lacuri glaciare si ghetari montani, dupa care ne vom relaxa la cabanele alpine. Pe langa plimbari si drumetii pe creste, vom avea circuite de vizitare spre obiectivele turistice de top la nivel European, vom parcurge cele mai cunoscute sesele alpine si ne vom bucura de serviciile turistice impecabile din localitatile montane.

Ca si evolutie, la inceput m-am lovit de toate barierele legislative pe care mi le-am putut imagina vreodata. Licentierea agentiei, obtinerea tuturor atestatelor si certificatelor care exista in turism la ora actuala in Romania, dupa care a urmat promovarea afacerii in randul prietenilor si mai apoi in randul comunitatilor iubitoare de munte si natura. Unde suntem acum?

Siteul nostru, www.adeonatrips.ro, ne prezinta cel mai bine locul pe care il ocupam acum in industria turismului. Aici sunt toate planurile noastre de vacanta pentru 2018 si, desigur, prezentarea lor vine si cu invitatia de a participa in excursii alaturi de noi!

Ce a insemnat acest start-up in viata voastra?

Mult stres, nopti nedormite si interminabile ganduri! La prima vedere despre asta e vorba fiindca... inceputurile sunt grele. Si cu siguranta nu doar atunci cand e vorba despre un business, ci probabil in orice context.

Cu siguranta Adeona Wanderlust inseamna un vis transpus in realitate, o idee si un proiect de suflet care imi doresc sa prinda aripi si sa fie cunoscut de cat mai multa lume, accesand serviciile noastre turistice.

Agentia de turism inseamna in acelasi timp o responsabilitate foarte mare in ceea ce priveste furnizarea serviciilor turistice. Inseamna grija pentru turisti, pentru ghizii colaboratori, pentru imaginea pe care o creezi si pentru tipul de turism promovat.

Sa faci parte dintr-o nisa e tot timpul mai exotic decat sa faci parte din marea masa. In continuare Adeona Wanderlust e o provocare, zi de zi si excursie de excursie.

Ce le-ati spune celor care se gandesc sa porneasca o afacere?

Sa se gandeasca foarte bine inainte daca e ceea ce isi doresc cu adevarat, sa nu se lase influentati de iluziile promovate in social media si sa fie constienti de faptul ca succesul, daca va veni, va fi precedat de foarte multa munca.

Si neaparat, sa fiti pasionati si sa va placa ceea ce lucrati fiindca altfel va va fi teribil de greu sa treceti peste toate frustrarile, piedicile si zilele care va vor demoraliza in timp ce incercati sa puneti bazele unei afaceri.

Povesti din alte proiecte